Grekisk yoghurt med fruktpuré och havre

En snabb frukost med fruktpuré och havre

Antal portioner: 1

Ingredienser

90 ml sondnäring (6 msk)
60 g grekiskyoghurt (4 msk)
12 g finmalt havremjöl (2 msk)
10 g slät frukt -eller bärpuré (2 tsk)

Gör såhär

Lägg alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Mixa ingredienserna till en helt slät blandning. Servera i rumstemperatur eller värm en kort stund i mikro till ljummen temperatur. Rör om och servera. Denna rätt har en filkonsistens.

Tips:
Vid glutenintolerans – använd glutenfritt havremjöl. Sondnäringen är glutenfri. Vid laktosintolerans – använd laktosfri grekisk yoghurt. Sondnäringen är laktosreducerad.

Näringsinnehåll per 100 ml (1 dl):

Näringsinnehåll per 1 dl med Nutrini Multi Fibre
Energi 110 kcal Protein 3,3 g Fett 5,4 g Kolhydrat 10,8 g Fibrer 1 g Vatten 68 g
Näringsinnehåll per 1 dl med Nutrini
Energi 110 kcal Protein 3,3 g Fett 5,4 g Kolhydrat 10,8 g Fibrer 0,6 g Vatten 68 g
Näringsinnehåll per 1 dl med Nutrini Energy
Energi 130 kcal Protein 4 g Fett 6,4 g Kolhydrat 13,5 g Fibrer 0,6 g Vatten 68 g