Kvarg med banan och havrekuddar

Enkelt och snabbt recept för en frukost med Nutrini-sondnäring

Antal portioner: 1

Ingredienser

90 ml (6 msk) Nutrini sondnäring
50 g (ca. ½ banan) banan
30 g (2 msk) kvarg
9 g (5 msk) havrekuddar

Gör såhär

Lägg alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Mixa ingredienserna till en helt slät blandning. Servera i rumstemperatur eller värm en kort stund i mikro till ljummen temperatur. Rör om och servera. Denna rätt har en filkonsistens direkt efter mixning, men tjocknar efter en stund till tjockare yoghurtkonsistens.

Tips:
Vid glutenintolerans – använd glutenfria havrekuddar. Sondnäringen är glutenfri. Vid laktosintolerans – använd laktosfri kesella/kvarg med hög fetthalt, alt laktosfri grekisk yoghurt. Sondnäringen är laktosreducerad.

Näringsinnehåll per 100 ml (1 dl):

Näringsinnehåll per 1 dl med Nutrini Multi Fibre
Energi 110 kcal Protein 3,7 g Fett 3,9 g Kolhydrat 14,7 g Fibrer 1,1 g Vatten 80 g
Näringsinnehåll per 1 dl med Nutrini
Energi 110 kcal Protein 3,7 g Fett 3,9 g Kolhydrat 14,7 g Fibrer 0,8 g Vatten 77 g
Näringsinnehåll per 1 dl med Nutrini Energy
Energi 130 kcal Protein 4,4 g Fett 4,9 g Kolhydrat 17,4 g Fibrer 0,8 g Vatten 77 g